O nas

Podjetje Fokab d.o.o. od leta 1995 proizvaja kable z optičnimi vlakni in druge izdelke ter pribor za izgradnjo podatkovnih in telekomunikacijskih omrežij.

Razpolagamo s sodobno prilagojeno proizvodno opremo za izdelavo optičnih priključnih vrvic in lastnim laboratorijem za verifikacijo prenosnih lastnosti konektorjev (ST, FC, SC, LC, LX.5, …).

Naš prodajni program pasivne opreme vsebuje vse elemente, ki so potrebni za instalacijo optičnih in strukturiranih, vse od LAN, WAN, FTTx, FTTH omrežij.

Naša prednost je v lastni proizvodnji in hitri dobavi s skladišča ali izdelavi po naročilu z najkrajšimi dobavnimi časi.

Nadzor nad kakovostjo lastnih in zastopanih izdelkov izvajamo v sodobno opremljenem merilnem laboratoriju, ki pokriva vse vrste meritev na optičnih vlaknih. Več kot 20 let izkušenj pri uporabi, vgradnji in testiranju optičnih vlaken in kablov omogoča našim specialistom izvajanje meritev za sistemske uporabnike ali vzdrževalce vseh tipov optičnih omrežij.

Fokab uradno zastopa in prodaja vrhunsko merilno opremo EXFO (Kanada) v Sloveniji od leta 1995 ki je postalo eden vodilnih podjetij, ko s svojo inovativnim pristopom soustvarja prihodnjost telekomunikacij v današnjih časih.

Na področju optičnih kablov vse od leta 2007 ponujamo  kable proizvajalca kablov Acome (Francija) ter opremo in pribor za vgradnjo zračnih kablov Telenco (Francija).

Od leta 2009 zastopamo japonsko podjetje SUMUITOMO Electric, z vrhunskimi optičnimi varilniki, od leta 2017 smo postali tudi uradni serviser za to blagovno znamko.

Leta 2010 smo vzpostavili zelo dobro sodelovanje z nemškim ponudnikom na področju telekomunikacijskih omrežij, v ponudbi imamo njihov celoten izbor.

Leta 2017 smo pričeli s sodelovanjem z podjetjem SENKO, ki se ponaša z visokokakovostno ponudbo optičnih konektorjev in adapterjev, ter pribora za čiščenje in kontrolo le teh. Z njimi zagotavljamo v naši proizvodnji priključnih vrvic, visok nivo kvalitete.

Leta 2020 smo postali uradni distributer priznane blagovne znamke IDEAL NETWORKS, njihov portfelj zajema celotno paleto merilne opreme za certifikacijo, verifikacijo ter merilnih pripomočkov na nivoju strukturiranih ( optičnih in bakrenih ) , varnostnih in kabelskih omrežjih.

Zgodovina

1990

Podejetje ustanovljeno

2000

Vsebina v pripravi

2007

Vsebina v pripravi

2010

Vsebina v pripravi

2015

Vsebina v pripravi

2020

Vsebina v pripravi