Terensko testiranje

Na področju terenskega testiranja ponujamo izredno široko paleto merilnih aplikacij, od enostavnih ročnih instrumentov, pa vse do visokozmoglijivh modularnih sistemov, ki zadostijo prav vse potrebe po testiranjih in zagotavljanju kakovosti v telekomunikacijskih omrežjih.

Analizatorji prometa

Exfo postaja eden vodilnih stebrov pri razvoju merilnih sistemov nove generacije, ki so sposobna uporabniku zagotoviti prave informacije pri zagotavljanju kakovosti prenosa podatkov. Z inovativnimi rešitvami omogoča uporabniku , da si sam prilagaja svojo merilno enoto glede na trenutne potrebe, in jih enostavno nadgrajuje na višje nivoje, ko za to nastopijo potrebe.
Različni moduli omogočajo testiranja na protokolih Etherneta vse do 100G, DSN, PDH/ SONET, SDH ali večnamenskih konvergacijskih omrežjih. Testiranja potekajo tako po že znanih standardih ( RFC2544 ), kot tudi po najnovejših standardih Y.1564 in RFC6349, ki omogočajo hitrejše postopke meritev, predvsem pa višji nivo potrebnih informacij pri zagotavljanju kakovostnih storitev prenosa.

Optične meritve

Na tem segmentu zagotavljamo izredno veliko paleto visoko kakovostnih produktov, ki uporabniku zagotavljajo kar najboljšo podporo pri zagotavljanju kakovostnih storitev ali verifikacij svojih optičnih vodnikov. Tudi tu je vodilo prilagodljivost sistemov glede na trenutne potrebe uporabnika in njihova enostavna nadgradna na višje nivoje. V ponudbi boste tako našli :

  • izvore vidne svetlobe
  • Laserske izvore / merilnike moči
  • Nastavljive atenuatorje moči
  • OTDR instrumente : od dostopovnih aplikacij pa vse do visoko zmogljivih aplikacij z 50 dB dinamičnega območja.
  • optične spektralne analizatorje, od enostavnih pa vse do visokozmoglivih aplikacij z In band OSNR meritvami, ki so nepogrešljive pri sistemih visokih hitrosti, zlasti 40 in 100G ter 400G.
  • PMD in CD moduli

Meritve na bakrenih dostopovnih omrežjih

Na tem segmentu ponujamo celo paleto inštrumentov , ki omogočajo verifikacijo bakrenih paric, in testiranja DSL aplikacij do nivoja VDSL 2 do 30 MHz pasovne širine, podpirajo pa tudi najnovejše tehnologije, kot so Vectoring, Bonding in G.INP tehnologije ter G.FAST.

Mobilna omrežja

Paleta tako stacionarnih kot prenosnih merilnih aplikacij, ki je namenjena predvem hitremu odkrivanju težav v GSM/GPRS/EDGE/UMTS/LTE omrežjih, in  optimizacijo.

Dodatna ponudba

  • FTB Anyware ( prenosljive licence aplikacij med enotami )
  • EXFO Connect ( neposreden dostop do oblaka, shranjevanje in analiza podatkov, urejanje )
  • FTB Care ( dostop do najnovejših softwareskih nadgadenj in s tem nenehna optimizacija )
  • EXFO Apps ( dodatni pripomočki, ki olajšajo delo uporabnikom )