01 / 547 58 60

Predstavitev

Podjetje Fokab d.o.o. od leta 1995 proizvaja kable z optičnimi vlakni in druge izdelke ter pribor za izgradnjo podatkovnih in telekomunikacijskih omrežij.

Podjetje razpolaga s sodobno opremljenimi poslovno proizvodnimi prostori in programu prilagojeno proizvodno opremo, ki vključuje dve liniji za oplaščenje in polavtomatsko linijo za montažo optičnih konektorjev raznih tipov (ST, FC, SC, LC, LX.5, …).

Predstavitev
Optični kabli so izdelani is sodobnih negorljivih in neškodljivih materialov, z mnogorodovnimi ali enorodovnimi optičnimi vlakni. Najnovejši izdelki vsebujejo optična vlakna primerna za najmanjše radije ukrivljanja (G.657), ki se uporabljajo v optičnih omrežjih do uporabnika (FTTH). Poleg kablov s steklenimi optičnimi vlakni Fokab izdeluje tudi kable s plastičnimi optičnimi vlakni za različne aplikacije.

Fokabov pribor in izdelki za spajanje, urejanje in povezovanje optičnih omrežij poleg klasičnih izvedb vsebuje tudi najsodobnejše elemente za večkanalni (valovno dolžinsko multipleksirani) CWDM prenos signalov.

Naša prednost je v lastni proizvodnji in hitri dobavi s skladišča ali izdelavi po naročilu z najkrajšimi dobavnimi časi.
Nadzor nad kakovostjo lastnih in zastopanih izdelkov Fokab izvaja v sodobno opremljenem merilnem laboratoriju, ki pokriva vse vrste meritev na optičnih vlaknih. Več kot 20 let izkušenj pri uporabi, vgradnji in testiranju optičnih vlaken in kablov omogoča Fokabovim specialistom izvajanje meritev za sistemske uporabnike ali vzdrževalce vseh tipov optičnih omrežij.

Fokab uradno zastopa in prodaja vrhunsko merilno opremo EXFO (Kanada) v Sloveniji od leta 1995 in ima veliko zaslug za razširjenost EXFO opreme na slovenskem tržišču.

Poleg kablov lastne izdelave, Fokab prodaja na domačem tržišču optične kable proizvajalca kablov Acome (Francija) ter opremo in pribor za vgradnjo zračnih kablov Telenco (Francija).

Fokab sodeluje in zastopa Flux (Francija), ki proizvaja naprave in opremo za arhitekturno in industrijsko osvetljevanje na osnovi plastičnih optičnih vlaken.

 FacebookTwitterLinkedInGoogle Plus

 
Uporabljate zastarel brskalnik prosim uporabite novejšo različico.